Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
21.08.2007 10:14 - Изгубени Писма
Автор: ladyautumn Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2992 Коментари: 8 Гласове:
0

Последна промяна: 21.08.2007 16:48



Нещо ми влезе в главата вчера и реших да почистя. Малко. За разнообразие. А и прахта под леглото взе да прекрачва границите на споразумението ни. Както и да е, намерих нещо, което се търкаляше в прахоляка. Приличаше на писмо, въпреки че пощенски плик липсваше и по хартията имаше упорити, но със сигурност неволни петна от сладко..

 

„ А! Здравей.

Знаеш ли, мислех си. Но не просто си мислех  – като какво ли има за закуска, ами така дълбоко помислих  – реших да опитам, че нали онези все дълбоко мислещите много ги уважават. Туко-виж ги цитират, като мечо Пух – той е сред най-респектираните.

Та мислех, мислех и накрая толкова измислих, че трябваше някъде да запиша дълбоките заМисли..
Искам да бутилирам детството.
Ако първият ти въпрос е с какво ще го консервирам, нямай грижи – захар има в изобилие. В краен случай ще прибегна и до захарни петлета. Но виж как се оплитам в скучни технически подробности!..да се придържаме към абстракцията. Това е то като мисли човек само за закуска..но в крайна сметка, както и да го въртиш, все до закуската опираме.

Даа..помисли само. Компот от пакости. Сладко от ненаписани домашни. Фреш от безгрижие. Добре, признавам,  Малко съм  гладна, но това е главната идея – бутилиране, бурканиране, изтискване. Като ваште кремове против бръчки. Според мен сбръчкването започва когато спреш да се пускаш по пързалки, или спреш да задаваш въпроси от тип „и все пак, защо небето е синьо?” и когато отговорът „ами, защото днес Кремиковци е в почивка” ти е достатъчен.
Така де, Някой трябва да продължи благородното пионерство на Пипи – хапчетата за не-порастване така и не пробиха на пазара. Но важна е каузата!..
И да не се бъркаме,  нямам предвид психическото, интелектуално или духовното порастване, ами онова фактологическото, неизбежното, прозаично порастване. Ти ме разбираш, нали? Е, кажи, не е ли малко прехвалено? Добре де, мълчи си да не те чуе някой възрастен, но знам че и ти така мислиш. Доколкото съм на(т)ясно, то се изразява в неспирен поток от писма, пълни с  хартийки, те пък пълни с  числа, които пък носят ужасяващ Копфшмерцен. Главоболие, де. Да ви имам голямото порастване – стига с тази расипия на хартия, пазете горите, любими възрастни.
Не, харесва си ми детството, мисля тук да си остана. Писмата ще си пиша на гърба на касови бележки от захарни петлета и на билетчета за 76. Добре, и 306 може. И никакви пощенски пликове – получателите, простете, аз просто пазя горите. Тъй де, иначе пчелите къде ще си правят меда и с какво ще ме черпи Пух, когато му ходя на гости?..Отговорност! Ето, виждаш ли, пораствам! Тюх, да му се не види!..

Да не кажеш сега, че съм някой възрастно-мразец. Обичам ги възрастните. Уф, тази дума е направо Ужасна. Служасен Мон, муслен ужасон!, би казал Прасчо. И би бил прав. Обичам ги Порастналите J Да, така е по-добре. Обичам ги, как винаги ми носят шоколад. Добре, кое Разумно дете, кое Отговорно дете, би посмяло да порастне в такива обстоятелства? Че на кого ще подаряват всичкия този шоколад и колко плюшени мечки ще останат без дом? Честно, не знам за теб, но аз не бих понесла и за миг да оставя бедните Порастнали в такова безизходно положение!..

Кажи ми, при тази тежка съдба, как  да не наблегне човек  по-сериозно на закуската?
Хич не се подсмихвай, работата е сериозна! Виждаш сега какви тежки отговорности падат на нашите детски плещи..

Както и да е, да не те натоварвам повече с дълбокото мислене. То не е за всеки. Даже май  Копфшмерценът нещо ме подгони.
Аз исках само така да споделя, нали знаеш, казват, че понякога захарните петлета са по-вкусни когато небето е синьо и някой приятел яде от твоето петле. Само понякога, де!..
Ако ти се отвори време между закуска и обяд, може и ти да понапишеш някоя заМисъл, няма да се оплача.. 

Хайде, че закъснявам за закуска, а май ще има палачинки. Помниш колко много чакахме събота сутрин, и колко белези имаш от надпревари по стълбите до кухнята..

Помни, дори случайно да пораснеш много,
аз пак ще те обичам.

ПП. Мисля днес да пробвам палачинките със сладкото от домашни. Ненаписани, де.

 

Детето в теб,
Д. „


image


Такива работи се търкалят по моето легло..
..а под твоето? :)




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. silviana - Ааааа, под моето е много интересно :)
22.08.2007 16:24
Има всякакви глупости - стари играчки, едно ДВД в кутията си, такива малки пластмасови джвъчки от шоколадови яйца (цяла кутия!) и подобни... Май-май цялото детство се е събрало там и ктротичко си съществува :))
цитирай
2. ladyautumn - ааа :))
22.08.2007 19:38
да, кротичко :) и едно малко Силве в теб кротичко се усмихва :)

даже мисля, че всеки път, когато се усмихнем и зарадваме искрено на нещо, всъщност се усмихва и смее Детето :)

*гушки*
цитирай
3. gerry433532 - под моето легло..
01.11.2007 16:23
под моето легло има мн книжки,разни списанийца... под леглото се криех като мн мъничка.. под леглото криех мислите си като мъничка... под леглото оставях спомените си като мн малка.. сега съм малка и разглеждам пода под леглото като невероятен музей
цитирай
4. анонимен - kKqmHeallpORvOAf
25.05.2011 06:14
That saves me. Thanks for being so sensilbe!
цитирай
5. анонимен - dVmHiRXoXbkLY
25.05.2011 15:14
RP6j4J <a href="http://yyhxqvudvljf.com/">yyhxqvudvljf</a>
цитирай
6. анонимен - oiHSZwAt
26.05.2011 18:38
sLjHwc , [url=http://fphgewibvczf.com/]fphgewibvczf[/url], [link=http://uufkhwwjueld.com/]uufkhwwjueld[/link], http://wygvtaezbmxt.com/
цитирай
7. анонимен - GNzhdSqNZmnJuXUwkX
28.05.2011 17:34
aVJiUs <a href="http://agfmjjyaulfs.com/">agfmjjyaulfs</a>
цитирай
8. анонимен - JemcizihuwAUoJbsy
31.05.2011 19:55
3meylI , [url=http://pakcaeaegqdm.com/]pakcaeaegqdm[/url], [link=http://qbtagvkibfnj.com/]qbtagvkibfnj[/link], http://fwgtohpbbijt.com/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ladyautumn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 196532
Постинги: 20
Коментари: 526
Гласове: 1741
Архив